REKLAM

20 Kasım 2014 Perşembe

MÜSLÜMANLARIN YADA MURSİNİN İDAMINI İSTEYENLER KİM..... NERELİ, KİME ÇALIŞIYOR Kİ ?

MUHAMMED MURSİ
Mısır'da Mübarek dönemi sonrasının en güçlü politik figürü, kısa sürede dünyanın da önemli siyasi liderlerinden biri haline geldi.
1951'de el Şarkıyye vilayetinde doğmuştur. 1972'deKahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yine Kahire Üniversitesi'nden yüksek lisansını, South California Üniversitesi'nde ise doktorasını tamamlamıştır.

Akademik kariyerini sürdürerek California Üniversitesi'nde doçent olmuştur. El Zekazik Üniversitesi

Mühendislik Fakültesi'nde Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanlığı yapmıştır. Devrim sonrası kurulan Özgürlük ve Adalet Partisi Başkanlığını yürüten Muhammed Mürsî, Müslüman Kardeşler Cemaati İrşad Bürosu üyesi ve cemaatin siyasi liderlerinden birisidir.


2000 yılında Müslüman Kardeşlerin desteğiyle parlamento üyesi seçilmiş ve Müslüman Kardeşlerin meclis grubunun sözcülüğünü yapmıştır. Parlamentonun en çalışkan üyelerinden biri olmuş ve 2000-2005 yılları arasında en iyi parlamenter seçilmiştir. 30 Nisan 2011'de Müslüman Kardeşler Şura Meclisi, onu cemaatin kurduğu Hürriyet ve Adalet Partisi Başkanı seçmiştir.

Mürsi, Mısır genelinde önemli bir siyasi ve medyatik ağırlığa sahiptir. Zira Mısır'ın en güçlü partisinin başkanı konumundadır. Kendi vilayeti olan el Şarkıyye'de güçlü bir halk desteği vardır. 

Mübarek sonrası yapılan seçimle Mısır'ın Cumhurbaşkanı oldu.

İDAMINI İSTEYENLER  KİM NERELİ KİME ÇALIŞIYORKİ ?

Mısır'da Savcı İmad Şaravi, darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için idam cezası istedi.

 Savcının gerekçesi 'İran istihbaratına bilgi sızdırmak'olarak açıklandı.

Mısır’da Temmuz 2013’teki darbenin ardından tutuklanarak hapse atılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hareketi liderlerinin yargılandıkları casusluk davasında savcılar ölüm cezası istedi.

Mısır resmi haber ajansı, davanın savcılarından Emad El Şaravi’nin, Mursi ve arkadaşlarının devlete ait güvenlik belgelerini dış güçlere verdiğini söylediğini yazdı. El Şaravi, Mursi’nin görevde kaldığı bir yıllık süre içinde belgelerin sızdırıldığı ülkelerden birinin İran olduğunu öne sürdü. 

Ayrıca El Şaravi, Müslüman Kardeşler hareketinin lideri Muhammed Bedii ve diğer tutuklu 34 liderin Mısır’ı istikrarsızlaştırmak için Filistinli örgüt Hamas’ın da dâhil olduğu bazı militan gruplarla işbirliğine gittiğini belirtti.

Askeri müdahalenin ardından hapse atılan yaklaşık 20 bin Müslüman Kardeşler taraftarı açlık grevine başladı.

Mursi'den hakime ayar: Sen kimsin? DEMİŞTİ...31 Ocak 2014
Mısır'da cuntanın hapiste tuttuğu Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devlet televizyonundan sadece 4 saniyesi yayınlanan son duruşmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Mursi ve Mahkeme Başkanı Şaban eş-Şami arasında cereyan eden ve basına yansımayan diyaloglar da Mursi, önce yargılamanın yasal olmadığını ve bu yargılamanın adaletine de güvenmediğini söyledi. Mursi'nin bir ara hakime hitaben, 'Sen benim kim olduğumu bilmiyorsun' şeklinde tepkisine Hakim, 'Sen sanık Muhammed Mursi'sin' cevabını verdi. Mursi ise ,'Ben Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi, peki sen kimsin?' diye konuştu. Hakim, 'Ben Ceza Mahkemesi başkanıyım' deyince Mursi, iki kere 'Adın ne?' diye sordu. Hakimin alaycı bir ifadeyle ile 'Bilmiyorum' sözleri üzerine de Mursi, 'Bilmiyor musun? İsmini bilmeyen hakim, kanunları bilir mi?' dedi. Bu sırada hakim ses sistemini kapatarak, Mursi'nin sesinin duyulmasını engellemişti..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.