REKLAM

30 Eylül 2014 Salı

Dünyanın kaderini bu 5 ülkenin eline bırakamayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Ekonomik Forumu'nda dünya ülkelerine seslendi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
Dünya 5'ten büyüktür. Dünyanın kaderini bu 5 ülkenin eline bırakamayız artık dünya 2. dünya savaşı şartlarını yaşayan dünya değildir. Hükümet başkanları çok haklısın diyorlar ama kürsüye çıkıldığı zaman kimse bunu konuşmuyor. Mesele buna inanıyorsak BM'nin reforme edilmesi gerektiğine inanıyorsak bu alanda planlamasını yapalım. Herkes çekiniyor acaba ben bunu konuşursam şu ülke ne der. Kimse şunu düşünmüyor mesela Obama konuşmasında şu ifadeyi kullandı, "Haklının güçlü olduğu bir dünya".
Evet eğer bunu istiyorsak 5 ülke karar vermemelidir. Her kıtadan bir temsilcinin olduğu değişimli kadro oluşturulması lazım. 15 üyeden mi oluşacak tamam 15 üye ama o 15 üye yılda bir değişebilir. Tüm ülkelere orada sıra gelmelidir. Şu anda Suriye'de Irak'ta zulüm var, karar verirken ne diyor. BM konseyi ne der? Hatta o 5 üyenin içinde biri hayır derse olmaz. Peki dünya bu üyelerin dediğine mahkum mu?

DARBECİLERLE AYNI MASAYA OTURMADIM
Ben Tayyip Erdoğan olarak demokrasiye inanıyorsam darbecilerle aynı masada yer alamam. Çünkü o zaman ben halkıma kendimi anlatamam, demokrasi mücadelesi öyle kolay değil.

PEKİ EY DÜNYA PKK'YA NİYE SES ÇIKARMIYORSUN?
IŞİD terörü ortaya çıktı, yeni değil bu. El Kaide'den türedi ve Irak'ın üçte birini işgal etmiş durumdalar. Peki ey Dünya! IŞİD gibi bir terör örgütü çıktığında ayaklanıyorsun da PKK ortaya çıktığında niye bir tavır sergile miyorsun? Mısır'da halkın seçtiği başkanın darbeyle indirilmesine niye ses çıkartmadınız. Bu katliamı yapan insanı nasıl kürsüye çıkartıyorsunuz?

HAVADAN BOMBA ATMAK GEÇİCİ ÇÖZÜMDÜR
Şu anda Irak ve Suriye'deki terör örgütüne yönelik bir koalisyon tarafından yapılan operasyon, hiç kuşkusuz önemlidir. Ancak bunun yeterli olmadığını, sorunlara kalıcı çözümler üretecek mekanizmaların da devreye girmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Havadan bomba atmak, soruna ancak geçici bir çözüm sağlar, sorunun üzerini örter. 

AYETLERDE RABBİMİZ BUYURDU Kİ.
İnsanlardan öylesi de vardır ki, dünya hayatına ilişkin sözleri senin hoşuna gider. Bir de kalbindekine (Sözünün özüne uyduğuna) Allah'ı şahit tutar. Hâlbuki o, düşmanlıkta en amansız olandır  وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِى الْحَيٰوةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللّٰهَ عَلٰى مَا فٖى قَلْبِهٖ وَهُوَ اَلَدُّ الْخِصَامِ  Bakara suresi 204


Onlar için ister bağışlanma dile, ister dileme (fark etmez.) Onlar için yetmiş kez bağışlanma dilesen de, Allah onları asla affetmeyecektir. Bu, onların Allah ve Resûlünü inkâr etmiş olmaları sebebiyledir. Allah, fasık topluluğu doğru yola iletmez  اِسْتَغْفِرْ لَهُمْ اَوْ لَا تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ اِنْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعٖينَ مَرَّةً فَلَنْ يَغْفِرَ اللّٰهُ لَهُمْ ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللّٰهِ وَرَسُولِهٖ وَاللّٰهُ لَا يَهْدِى الْقَوْمَ الْفَاسِقٖينَ  Tevbe suresi 80

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.