REKLAM

15 Haziran 2014 Pazar

TAKIM IN ZARARLARI

Uİşte takım elbisenin 15 somut zararı. 

1. Takım elbise için içeriden gömlek giymemiz gerekir. Gömleğin kolları ve yakası sıkı sıkıya düğmelendiği için vücudun kan dolaşımını olumsuz etkiler.
2. Kravatın takılmasıyla birlikte şah damarı (Carotis Arter) denen atar damarlar üzerine baskı yoğunlaşır ve beyne giden kanda azalma olur.
3.Takım elbise pantolonu kemersiz giyilemez. Pantolon düşmesin diye sıkılan kemer, kasık bölgesinden geçen (Femoral Arter) atar damarlara ikinci baskıyı uygular ve vücudun kan dolaşım dengesini iyice bozar.
4. Takım elbise için üretilmiş, yürüdükçe işkence yapan salon ayakkabıları ayağı sıkı sıkıya kavradığı ve damarları sıkıştırdığı için vücudun en önemli organı olan ayakların dengesini bozar.
5.Gömlek düğmeleriyle bileklerden, kemer ile belden, kravatla ile boyundan ve ayakkabı ile ayaktan boğarcasına sıkılan bedenin aerodinamik yapısı bozulur ve havalandırma sistemi devre dışı kalır.
6.Havalandırma sistemi bozulan beden kimi zaman aşırı terleme, kimi zaman su kaybı ve kan dolaşımın sağlıklı olmamasından dolayı baş dönmesi ve yorgunluk hissedilir.
7.Kravat başlı başına yaşam konforunu bozan, tüm bedenin fonksiyonunu etkileyen bir boğma aracıdır. Dünyada hiçbir milleti boynunu kalın bir iple boğmaya kalkmamıştır. Sadece Batı medeniyeti akıl edebilmiştir bunu.
8.Kışın neyse de, yazın lacivert ceket, gömlek ve kravat giyilmesi tam anlamıyla işkenceye dönüşür. Aşırı ter ve rahatsız edici boğulma duygusu yüzünden yaşam sevinci düşer, enerji kaybolur insan hayatından bezer.
9.Takım elbise ile rahat oturamazsınız. Kırışacak diye sürekli dik durmak, bir yere yaslanmamak ve sandalye benzeri şeylerde oturmak zorundasınız. Yere bağdaş kurup oturdunuz mu kravat daha çok boğar, pantolonun ütüsü giyilmeyecek şekilde perişan olur.
10.Takım elbiseyle namaz kılarsanız pantolonda diz izi olur. O yüzden ya pantolonu çıkartacaksınız, ya namazı kazaya bırakacaksınız ya da diz tutmuş pantolonla dolaşacaksınız (ki şakirtlerin çoğu sonuncusunu tercih eder).
11.Takım elbisenin taşınması zordur, sürekli elbiselikle yolculuk yapmak zorundasınız. Bavula konuldu mu takım elbise giyilemeyecek kadar kırışır o derece hassastır.
12.Takım elbisenin her zaman ütü ihtiyacı vardır. Bu yüzden gömlek ve pantolon ütülemekten dolayı hanımlar illallah etmişlerdir ve erkekler her zaman minnet borcu ödemek zorunda kalmıştır.
13.Takım elbise alımı, bakımı, koruması ve temizlenmesi her zaman pahalıdır. Kuru temizlemeye ödenen paralarla bir yılda bir takım elbise parası birikir.
14.Takım elbisede karizmayı çizdirme riski çok yüksektir. Farkında olmadan kravat kayabilir çok kötü görüntü verirsiniz. Koltuk altınızdan ter izi çıkabilir rezil olursunuz. Kol boyu uzun kalır mesleki kariyeriniz yerle bir olur
15. Takım elbise giydiniz mi statü olarak yüksek biri sanırlar. Az bahşiş verdiniz diye arkanızdan küfür edilir, ucuz yerde yemek yerseniz dedikodunuz yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.