REKLAM

8 Haziran 2014 Pazar

RAMAZAN'A HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Mescid-i Nebevi'de Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Şeyh Abdülaziz Al-Falih, Ramazan ayı başlamadan kısa bir süre önce uygulayacağı plan hakkında Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'ya açıklama yaptı. Al-Falih, plan için 5 binden fazla bay-bayan görevli ve temizlik işçisi çalışacağını, mescidin çatısı ve avlularına 10 binden fazla halı serileceğini ifade etti. Günlük 300 ton zemzem suyu tedarik edileceğini belirten Şeyh Al-Falih, Mescid-i Nebevi'nin içine suyu soğuk tutacak 13 bin termos, dış avlulara 30 soğuk su deposu, iftar sofraları için de 2500 soğuk su kabı yerleştirileceğini söyledi.

GÜNEŞTEN KORUNMAK İÇİN ŞEMSİYELER
Mescid-i Nebevi avlularını gölgelendirme projesi kapsamında 250 şemsiye ve 436 vantilatörden istifade edeceklerini ifade etti. Mescid-i Nebevi Rehberlik ve İrşat İdaresi'nin mescitte ve avlularında alimlerin ve hocaların günlük ders verebilecekleri yerler tahsis edildiğini, ziyaretçilerin ise sorularını cevaplamak için merkezlerin bulunduğunu duyurdu. Şeyh Al-Falih, Bayan Rehberlik ve İrşat İdaresi'nin ise bayanların Ravza-i Mutaharra'ya girişlerini düzenleyeceğine dikkat çekti.

DİLENCİLER GİREMİYECEK
Arapça bilmeyen ziyaretçilerin yönlendirilmesi ve nasihat için görevlilere yardımcı olmaları için yabancı dil bilen üniversite öğrencilerinin görevlendirildiğini sözlerine ekledi. Şeyh Al-Falih, mescit avlusunda dilencilere müsaade edilmeyeceği, Ramazan ayı boyunca avluda iftar sofrası kurulacağı, yaşlılara ve özel ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımların sağlanacağını da müjdeledi.

İFTAR MENÜSÜ: HURMA, EKMEK, YOĞURT VE KAHVE
Bayanlara ve erkeklere ayrı iftar sofrası kurulacağı bu sofralarda günlük 100 binden fazla öğün dağıtılacağını ifade etti. İkindi namazının bitiminden yarım saat sonra Mescid-i Nebevi'nin içine yemek geçirilmesinde bir sakınca olmayacağını belirten Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkan Yardımcısı, yiyeceklerin sadece hurma, ekmek, yoğurt ve kahve olduğunu duyurdu. mescidin temizliğinin sağlanması amacıyla içine ayakkabı konan 3 bin alüminyum sandığın, Ramazan'ın son on gününde itikafa çekilenlerin eşyalarını koymaları için de 1000 sandığın temin edildiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.