REKLAM

27 Mart 2013 Çarşamba

Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı

  
..اِقْتَرَبَتِ السَّاعَةُ وَانْشَقَّ الْقَمَرُ   Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı. 
وَاِنْ يَرَوْا اٰيَةً يُعْرِضُوا وَيَقُولُوا سِحْرٌ مُسْتَمِرٌّ    Onlar bir mucize görseler yüz çevirirler ve “Süregelen bir sihirdir” derler.
وَكَذَّبُوا وَاتَّبَعُوا اَهْوَاءَهُمْ وَكُلُّ اَمْرٍ مُسْتَقِرٌّ  Peygamberi yalanladılar, nefislerinin arzularına uydular. Hâlbuki her iş, (Allah nasıl takdir ettiyse öylece) gerçekleşecek (değişmeyecek)tir. 
وَلَقَدْ جَاءَهُمْ مِنَ الْاَنْبَاءِ مَا فٖيهِ مُزْدَجَرٌ    Andolsun, onlara içinde caydırıcı tehditlerin bulunduğu haberler geldi. 
حِكْمَةٌ بَالِغَةٌ فَمَا تُغْنِ النُّذُرُ   Bu haberler, zirveye ulaşmış birer hikmettir! Fakat uyarılar fayda vermiyor! 
.فَتَوَلَّ عَنْهُمْ يَوْمَ يَدْعُ الدَّاعِ اِلٰى شَیْءٍ نُكُرٍ .خُشَّعًا اَبْصَارُهُمْ يَخْرُجُونَ مِنَ الْاَجْدَاثِ كَاَنَّهُمْ جَرَادٌ مُنْتَشِرٌ  . O hâlde sen de onlardan yüz çevir. Onlar, o davetçinin (İsrafil’in benzeri görülmemiş) bilinmedik (korkunç) bir şeye çağırdığı gün, gözleri düşmüş bir hâlde dağılmış çekirgeler gibi kabirlerden çıkarlar. 
مُهْطِعٖينَ اِلَى الدَّاعِ يَقُولُ الْكَافِرُونَ هٰـذَا يَوْمٌ عَسِرٌ   Davetçiye doğru koşarlarken kâfirler, “Bu zor bir gün” derler. KAMER 1- 8


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.