REKLAM

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Her grup, kendilerine ait görüşten ötürü memnun ve mutludur.

mVahdeddin Küçükoğlu, VAHDED-DİN GRUBU'

----(İnsanlar ise, din) işlerini kendi aralarında parça parça ettiler. Her grup kendinde bulunan ile sevinmektedir. 
----Derken kumandalarını aralarında kitab kitab parçalaştılar, her hızib kendilerininkine güveniyor 
----Fakat ümmetler, fırka fırka olarak aralarında dinlerini parçaladılar. Her fırka kendi yanlarında olan ile mesrurlardır
-----Ama ne var ki (gerçek bu olmakla beraber) ümmetler kendi aralarında bölünüp parça parça oldular, her biri sahip bulunduğu (din ve mezhep) ile kendi halinden memnun ve mutludur. 
-----Nihayet milletler, dinleri hususunda, aralarında parçalara bölündüler. Her fırka kendi din ve mezhebine güveniyor, hak olduğuna inanıyor. 
-----Fakat (o kavmler) dînlerde (muhtelif) fırkalara ayrılmak, her fırka kendi ellerindeki (nezdlerindeki dîn) ile böbürlenmek suretiyle parça parça oldular. 
-------Ama (sizi izlediklerini söyleyen toplumlar) aralarındaki bu birliği bozup parça parça oldular; her hizip (ancak) kendi benimsediği (öğretinin dar ve katı kalıpları) içinde rahat soluk alır oldu. 
-----Ancak onlar, işlerini kendi aralarında (farklı) kitaplar halinde böldüler; her bir grup, kendi ellerinde olanla yetinip sevinmektedir. 
---Fakat onlar işlerini aralarında parçalayıp çeşitli zübürlere/kutsallaştırmış hizip kitaplarına ayırdılar. Her hizip, yalnız kendi yanındakiyle sevinip övünmektedir
-----Ne var ki insanlar kendi aralarındaki işlerini parça parça böldüler. Her gurup kendilerinde bulunan (fikir ve davranış) ile sevinip böbürlenmektedirler. 
-------Derken kumandalarını aralarında kitap kitap parçalaştılar, her grup kendilerininkine güveniyor. 
-----Derken insanlar kendi aralarındaki işlerini parça parça böldüler. Her grup, kendinde bulunan ile sevinip böbürlendi.
-----Ancak onlar, işlerini kendi aralarında (farklı) kitaplar halinde parçalayıp bölündüler; her bir grup, kendi ellerindeki olanla yetinip sevinmektedir. 
------Fakat insanlar bu inanç birliğini yıkarak çeşitli gruplara ayrıldılar. Her grup kendi inanç sistemi ile övündü. 
------Fakat din husûsunda ayrıldılar ve ayrılanlar, kendi kitaplarından başka kitapları inkâr ettiler ve her bölük, kendi elindekine râzı oldu, onunla övünmiye koyuldu. 
-----Fakat işlerini aralarında parçalayıp, çeşitli kitaplara ayırdılar. Her parti, kendi yanında bulunanla sevinmektedir. 
------Ama peygamberleri izlediklerini iddia eden ümmetler fırkalara ayrılıp bölük bölük oldular. Her grup, kendilerine ait görüşten ötürü memnun ve mutludur. 
------Ne var ki insanlar kendi aralarındaki işlerini parça parça böldüler. Her gurup kendilerinde bulunan (fikir ve davranış) ile sevinip böbürlenmektedirler. 
-----Ancak onlar, buyruklarını kendi aralarında (farklı) kitaplar halinde böldüler; her bir grup, kendi ellerinde olanla yetinip sevinmektedir. 
------İşlerini aralarında bölük bölük ayırdılar. Her grup kendi yanında olanla ferahlıyor. 
------But people have cut off their affair (of unity), between them, into sects: each party rejoices in that which is with itself. 
------But they (mankind) have broken their religion among them into sects, each sect rejoicing in its tenets. 
-----But they cut off their religion among themselves intosects, each part rejoicing in that which is with them. 
فَتَقَطَّعُوا اَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ زُبُرًا كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ

1 yorum:

  1. TEK ERBAB TEK HOCA ELLAHTIR ONDAN başkasına HOCAM demek şirktir işte konuyla ilgili AYETLER ELLAHIM Kovulmuşşeytandan SANA sığınırım deki ey KİTAB ehli gelin sizinle bizim aramızdaki ortak KELİMEYE ELLAHtan başkasına kölelik etmeyelim ve ONA hiçbirşeyi ortak etmeyelim ve kimimiz kimimizi ELLAHtan başka ERBAB/HOCA EFENDİ edinmeyelim eğer yüz çevirirlerse deyin ki şahid olun biz sadece ELLAHA Teslim olanlarız (âli imran 64) onlar/yahudi ve hıristiyanlar ELLAHtan başka ahbar ve ruhbanlarını/din bilginlerini ve sofilerini ERBAB/HOCA EFENDİ edindiler ve meryemoğlu mesiyhi de oysaki TEK İLAH/TEK BÜYÜK OLAN ELLAHA Kulluk kölelik etmekten başkasıyla EMRolunmadılar yok başka İLAH/YÜCE. HÜKÜM SAHİBİ sadece O var O/ELLAH Onların ortak koştuğu putlardan berîdir ve tüm noksanlıklardan münezzehtir (tewbe31) ey zindan arkadaşlarım farklı farklı ERBABLAR/HOCALARmı hayırlı yoksa TEK BAŞINA HERŞEYE EGEMEN OLAN ELLAH mı sizin ONDAN başka kölelik ettikleriniz sizin ve atalarınızın adlandırdığı isimlerden başkası değildir(hoca efendi şeyh gavs ağa bey paşa başkan savcı hakim... vesaire)ELLAH onlar hakkında hiçbir delil indirmemiştir HÜKÜM VERMEK SADECE ELLAHA Mahsustur O KENDİSİNDEN başkasına kölelik etmemenizi EMRETMİŞTİR işte dosdoğru sapasağlam diyn/dosdoğru sapasağlam yaşam tarzı budur velakin insanların çoğu bilmiyorlar. onların çoğu ELLAHA Şirk koşmadan inanmazlar(yuwsuf suresi 39,40 106)hiç şüphesiz TEK ERBABIM ELLAH DOĞRUYU SÖYLER ONDAN başkalarını ERBAB/HOCA EFENDİ edinenler müslüman değil müşriktirler ey RABBİNDEN başkasını ERBAB edinenler sizin kölelik ettiğiniz hocalar gavslar şeyhler kölelik ettiğiniz başkanlar hakimler savcılar hepsi birer puttur HÜKÜM VERMEK SADECE ELLAHA mahsustur ONUN HUKUMLERİ AP AÇIK KİTABI OLAN QUR'ÂNdır ONA muhalefet eden bütün sözler uydurmadır yalandır gelin TEK ERBABIMIMIZ TEK ÖĞRETMENİMİZ OLAN ELLAHtan başkasına HOCA EFENDİ demeyin ve ELLAHIN ortak kabul etmez İLAHLIK/YUCELİK ve RABLIK/HOCALIK SIFATINA kimseyi ortak etmeyin eğer yüz çeviriyorsanız şahid olun ben sadece TEK İLAHIM TEK ERBABIM OLAN ELLAHIMlN beni terbiye etmek için indirdiği TEK KİTABI OLAN QUR'AN UYARINCA SADECE ONA kölelik eden müslümanlardanım

    YanıtlaSil

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.